Bestrating Oosterhout

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten bestrating in allerlei verschillende kleuren en formaten. Hoe maakt u de juiste keuze en waar moet u beginnen?

https://www.youtube.com/watch?v=371ENj5JFd8

Onderstaand vindt u een aantal handvatten die u kunnen helpen bij uw keuze:

Inspiratie

Kijk eens om u heen bij buren, familie, vrienden of kennissen om te bepalen wat u mooi vindt. Ook in bijvoorbeeld nieuwbouwwijken, de tuinen van Appeltern, tv-programma’s of via internet kunt u inspiratie opdoen. Let daarbij op de indeling en combinaties van materialen.

Plan 

Om goed voorbereid op pad te gaan begint u met het maken van een plan. De volgende vragen helpen bij het tot stand komen van het ontwerp:

 • Zijn er bestaande zaken die u wilt behouden?
 • Waar komt bestrating en waar komt beplanting of (kunst)gras?
 • Is er speelruimte nodig voor (klein)kinderen?
 • Wilt u ruimte voor (verhoogde) borders?
 • Op welke tijden is de zon op verschillende plaatsen in de tuin?

Maak vanuit bovenstaande punten een schets van de tuin en bepaal de afmetingen dat is belangrijk voor het maken van een prijsindicatie.

Keuze voor de bestrating

Er zijn vier soorten bestratingsmaterialen te onderscheiden, beton, gebakken stenen, natuursteen en keramiek. Kijk hier voor meer informatie en voorbeelden

Kleur van de bestrating
De kleur bepaalt mede de sfeer en uitstraling van de tuin. Bedenk dat lichte kleuren meer opvallen dan donkere kleuren en dat rode of gele tinten warm ogen terwijl zwart of grijstinten vaak wat moderner en strakker overkomen. Verder is het belangrijk dat de kleur van de tegel bij het huis, tuinset, overkapping en de rest van de omgeving past.

Afmeting van de bestrating
Naast de kleur kan ook het formaat van de tegels mede de uitstraling van uw tuin bepalen. Om een strakke, moderne uitstraling te creëren is een grote tegel (60×60 of groter) zeer geschikt. Daarnaast geven grote tegels een rustig beeld en een ruimtelijk effect omdat er minder voegen zijn. Met een rechthoekige tegel van bijvoorbeeld 60×30 of 80×40 kan een oppervlakte optisch breder of langer lijken. Bovendien worden deze meestal in verband gelegd wat een speels effect geeft. Een speels effect kan ook bereikt worden met een wildverband (verschillende formaten door elkaar gelegd).

Wij adviseren u graag over de verschillende soorten, kwaliteit, kleurvastheid, onderhoud en duurzaamheid. In onze showtuin kunt u inspiratie opdoen en de verschillende soorten met elkaar vergelijken, want bestrating moet je in het ‘echt’ gezien hebben!

Aanleg van bestrating

Uniek is dat wij naast de levering ook de complete aanleg van de bestrating inclusief het bijbehorende grondwerk voor u uit kunnen voeren. U kunt hierbij denken aan:

 • Eruit halen en afvoeren van oude bestrating
 • Afgraven en afvoeren van grond, graszoden ed.
 • Aanleg afwatering en/of riolering
 • Aanbrengen puinfundering en/of zandbed
 • Leveren en leggen van bestrating
 • Opsluitbanden, borders, traptreden en L-elementen plaatsen
 • Split leveren en verwerken